28-03-09

Doof de lichten!

Doof de lichten en steun Earth Hour

Doof de lichten en steun Earth Hour

Op 28 maart 2009 doven 1 miljard mensen in meer dan 1000 steden over de hele wereld een uur lang alle lichten. Met deze symbolische actie wil WWF aantonen dat we door samen te werken het verschil kunnen maken tegen de klimaatverandering!

"In België hopen we dat 500.000 gezinnen deelnemen aan onze actie zodat een sterk signaal wordt uitgezonden om het klimaat te beschermen!"

Het Atomium, de Grote Markt van Brussel en de VRT-toren zullen zich alvast in het donker hullen. Ook het Brussels gewest heeft zich geëngageerd om deel te nemen net als andere grote steden zoals Antwerpen en Gent.

Simpele actie met groot effect

Simpele actie met groot effect

Klimaatverandering bedreigt onze wereld. Als we niets doen zal een derde van alle plant- en diersoorten met uitsterven worden bedreigd. Daarom moet de uitstoot van CO2 drastisch omlaag. Daar zijn stevige, mondiale klimaatafspraken voor nodig. Eind 2009 moeten die gemaakt worden tijdens een klimaatconferentie in Kopenhagen.

Earth Hour is in 2007 voor het eerst georganiseerd in Australië. Daar deden toen ruim 2 miljoen mensen mee. In 2008 verspreidde de actie zich als een inktvlek over de aardbol met als resultaat ruim 50 miljoen deelnemers. Tientallen steden, bedrijven en opvallende gebouwen gingen ‘op zwart’. Earth Hour 2009 moet een nog groter evenement worden.

 

Iedereen doet mee!

De lijst van deelnemers wordt met de dag langer. Al meer dan 350 steden wereldwijd hebben toegezegd mee te doen aan Earth Hour, waaronder Parijs, Londen, Moskou, Kopenhagen, Hong Kong en Mexico City. Ook bedrijven als Nokia, Coca Cola en Ikea hebben zich verbonden aan Earth Hour. En bij Buckingham Palace, de Eiffeltoren, het Sydney Opera House en tientallen andere bekende gebouwen gaat op 28 maart om 20.30 uur het licht uit.
En jij?

En jij?

- Kan je simpelweg de lichten van je woning doven tussen 20u30 en 21u30.
- Kan je je familie, vrienden en buren aanmoedigen om ook deel te nemen
- Kan je ook een buurtfeest met kaarsen organiseren…

x

10:00 Gepost door Krien in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: earth hour |  Facebook

Commentaren

Hier doen we zeker aan mee !! En niet alleen vanavond, de aarde zal daarmee niet gered zijn.

Gepost door: It is I, .... | 28-03-09

Spijtig genoeg heb je gelijk, maar dit is alvast een goed begin. Bedankt!

Gepost door: Krien | 28-03-09

De commentaren zijn gesloten.