26-03-10

Karikaturen van leerkrachten

Dag beste lezers,

Sowieso hebben jullie hetzelfde als ik meegemaakt! Je hebt gewoon zo van die leerkrachten die monumenten zijn, je kan er perfect een karikatuurtekening van maken.

Bij ons op school heb je er zo wel een paar. Om te beginnen onze leerkracht Latijn. Altijd in pak, mooi afgeborsteld, zwart dun haar dat zo plat op zijn hoofd gekamd is dat het wel lijkt alsof zijn haren gewoon in zijn hoofd teruggroeien, een perfect gekamde zijstreep, talloze uitdrukkingen, ...

Vervolgens onze leraar Wiskunde. Echt een hilarische persoonlijkheid. Sympathiek, dat wel. Eén van zijn trekjes is bijvoorbeeld dat hij steeds met een krijthouder op het bord schrijft i.p.v. gewoon met een krijtje los in zijn hand.

Oh ja, een heel mooi voorbeeld is ook nog een leerkracht Chemie, een interim. Zoals zovele interims bij ons kon ze geen tucht houden, met alle gevolgen vandien... Ze was van Duitse afkomst. Op een keer was ze het zo beu dat ze riep: "Raus!" Toen hebben we ons echt een kriek gelachen.

Dit klinkt allemaal zo pessimistisch en grof... Maar eigenlijk valt het best wel mee, hoor. Trouwens, wat zou je doen zonder van deze monumenten lesgehad te hebben? Geen stof voor verhalen op reünies?

Laten we onze karikaturen dus toch maar dankbaar zijn. Amen.

x

23:18 Gepost door Krien in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook

De commentaren zijn gesloten.