27-03-10

Het Stenen Bruidsbed

Beste lezers,

Voor school moet ik "Het Stenen Bruidsbed" van Harry Mulisch lezen en ik  vroeg me af of iemand van jullie het al gelezen had en wat jullie er dan van vonden?

x

 

26-03-10

Karikaturen van leerkrachten

Dag beste lezers,

Sowieso hebben jullie hetzelfde als ik meegemaakt! Je hebt gewoon zo van die leerkrachten die monumenten zijn, je kan er perfect een karikatuurtekening van maken.

Bij ons op school heb je er zo wel een paar. Om te beginnen onze leerkracht Latijn. Altijd in pak, mooi afgeborsteld, zwart dun haar dat zo plat op zijn hoofd gekamd is dat het wel lijkt alsof zijn haren gewoon in zijn hoofd teruggroeien, een perfect gekamde zijstreep, talloze uitdrukkingen, ...

Vervolgens onze leraar Wiskunde. Echt een hilarische persoonlijkheid. Sympathiek, dat wel. Eén van zijn trekjes is bijvoorbeeld dat hij steeds met een krijthouder op het bord schrijft i.p.v. gewoon met een krijtje los in zijn hand.

Oh ja, een heel mooi voorbeeld is ook nog een leerkracht Chemie, een interim. Zoals zovele interims bij ons kon ze geen tucht houden, met alle gevolgen vandien... Ze was van Duitse afkomst. Op een keer was ze het zo beu dat ze riep: "Raus!" Toen hebben we ons echt een kriek gelachen.

Dit klinkt allemaal zo pessimistisch en grof... Maar eigenlijk valt het best wel mee, hoor. Trouwens, wat zou je doen zonder van deze monumenten lesgehad te hebben? Geen stof voor verhalen op reünies?

Laten we onze karikaturen dus toch maar dankbaar zijn. Amen.

x

23:18 Gepost door Krien in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook

24-03-10

Eindwerk LO

Hoi lezers,

Enkele uren geleden kreeg ik te horen dat we tegen 19 mei een groepswerk LO (Lichamelijke Opvoeding) moeten afgeven en presenteren. De bedoeling is dat wij zelf, in groepjes van een man of drie, één lesuur LO geven.

Alle onderdelen staan vast: eerst bijvoorbeeld stretchen, dan mobilisatie,... In ieder geval veel gedetailleerder en moeilijker dan ik verwacht had. Ten eerste denk je bij LO niet meteen aan een groepswerk en ten tweede zeker niet aan een groepswerk waarbij je een gans lesuur moet invullen door aerobicles, zumba, ... te geven.

Maar ja, als ik er eventjes over nadenk kan het best wel leuk worden. Onze punten hangen er voor een groot deel vanaf, 3/4 van onze punten van het tweede semester. En dat is heel wat. Ik hoop alleen dat we genoeg tijd zullen hebben om af te spreken en alles goed voor te bereiden... Als de andere leerkrachten daar maar geen stokje voor steken...

Maar ja, op onze school zijn we dat gewoon, hé... Want wat zijn latinisten? Juist ja: maximalisten!

x

P.S.: Ik opende deze week een fortune cookie met de volgende wijze boodschap: "Een vurig gewenste doorbraak kondigt zich aan." Ik ben benieuwd!

 

17:03 Gepost door Krien in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook

18-03-10

Bal

Beste lezers,

Binnenkort valt er weer eens wat te beleven. Het is ons jaarlijkse schoolbal. Echt iedereen komt, ook van andere scholen.

Het wordt alleen stressen; kapper, kleedje,... Maar bon, het zal geweldig worden!

x

20:23 Gepost door Krien in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: jagre, bal |  Facebook

17-03-10

Jaarlijkse Collegecross

Beste lezers,

Vandaag was het weeral zover: de Jaarlijkse Collegecross van de school. Een hele woensdagvoormiddag geen les, maar om dat te compenseren wel dodelijk vermoeiende toertjes rond een voetbalveld lopen... Dit jaar liep ik er twee.

Enfin, in ieder geval is het voor het goede doel: ten eerste is het gesponsord en het geld gaat naar mensen uit Haïti die het nu zeker en vast meer nodig hebben dan wij, ten tweede komt het de klassfeer alleen maar ten goede!

En natuurlijk ben ik ook wel een beetje trots dat dit een evenement is dat enkel in mijn school georganiseerd wordt... Op naar volgend jaar!

x

15:56 Gepost door Krien in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook

14-03-10

Klaar, of toch bijna...

Hey lezertjes,

Zoals jullie wel al weten (of niet weten) ben ik bezig aan dat artikel over ondergedoken kinderen en de Holocaust. Ik kan jullie het blije nieuws vertellen dat ik ondertussen twee volle pagina's tekst heb. Maar nu is mijn informatiebron wel volledig uitgeput... En ik moet vier pagina's hebben...

Maar nu komt het voordeel van een groepswerk bovendrijven: ieder doet een deel. En aangezien iedereen aanwezig was en waarschijnlijk ook wat andere informatie heeft neergepend, ga ik zo dadelijk beroep doen op mijn collega's. Hopelijk kunnen zij mij verderhelpen!

O ja, als iemand een ideetje heeft voor een titel boven het artikel? Dat is ook broodnodig...

x

14:52 Gepost door Krien in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook

Genummerd voor het leven (2)

Hey beste bloggers,

Vandaag ga ik het interview waarover ik gisteren verteld heb omzetten in een 4 pagina's lange tekst die dan in het boek zal verschijnen. Ik verwacht toch wel er de hele voormiddag aan te zitten...

x

Schrijver_Mengel uit Otje

10:02 Gepost door Krien in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook