27-08-10

Kortverhaal Deel 4

Dit was een ander geval. Deze poetsvrouw was gezet en dus sterk. Een weloverwogen keuze van onze ouders, die het intussen beu waren om door de politie ondervraagd te worden over een pukkel, een roze pakje, een doosje dieetpillen en een bril, die allemaal teruggevonden waren in onze tuin. Onze manier om te tonen wat er mis was met de poetsvrouwen. Moeder en vader hadden geen flauw idee dat wij erachter zaten. Maar deze keer hadden ze wel erg goed hun voorzorgen genomen. Ze hoopten dat als hun poetsvrouw sterker en weerbaarder zou zijn, er haar misschien niets (of op zijn minst toch minder?) zou overkomen. Gelukkig was de poetsvrouw niet ingelicht over de vorige gevallen. Op die manier stonden we een stapje voor op haar.

X. Krien

15:38 Gepost door Krien in Verhaal | Permalink | Commentaren (0) | Tags: kortverhaal |  Facebook

26-08-10

Kortverhaal Deel 3

 

De deur viel met een smak dicht en Paulien draaide zich verschrikt om naar de richting van het geluid. Ik kon de angst aflezen van haar blik. Haar grote bruine ogen stonden alert en hielden de omgeving nu extra nauwlettend in het oog. “Zijn ze… weg?”, vroeg de enige jongen in ons gezelschap aarzelend. Bentosi was onze veertienjarige, Mexicaanse buurjongen. Hij was donker van huidskleur en zijn ogen hadden een diepbruine kleur. Met zijn grote gestalte kon hij makkelijk doorgaan voor een man van zeventien, bijna achttien jaar. Hij had een duidelijke kaaklijn en fijne gelaatstrekken. Hij was niet onaantrekkelijk en daar was hij zichzelf erg goed van bewust. Paulien en ik ook, trouwens. Mijn zusje had heel even iets met hem gehad, maar door geheime omstandigheden (geen van beide repte er met een woord over) waren ze “uit elkaar gegroeid”. Ik keek om me heen. We zaten hier natuurlijk wel erg in het zicht. Om antwoord te geven op Bentosi’s prangende vraag, zei ik vertwijfeld: “Euhm… Ik denk dat één van de twee weg is. De poetsvrouw zelf is naar boven gegaan.” Dat leidde ik af uit de zware stappen die ik de trap had horen opgaan. Onze nieuwe poetsvrouw was namelijk niet één van de lichtste. Hoogstwaarschijnlijk hadden ze, moeder en vader, haar ingehuurd om haar postuur. Laat me het even uitleggen. Wij waren nu niet bepaald engeltjes op het vlak van poetsvrouwen. Paulien, Bentosi en ik hadden een clubje opgericht. PMD. Poetsvrouw Moet Door. Ik kan me levendig voorstellen hoe jij je nu voelt. Wat een rotkinderen zijn dat! Geloof me, elke poetsvrouw die wij gehad hebben, is uit de weg geruimd. Met reden. De één had een enorme pukkel op haar neus, de ander droeg altijd roze kleding (Bentosi had het daar niet zo voor), de volgende was te mager, de daaropvolgende had een bril… Erg vermoeiend.

x Krien!

 

10:13 Gepost door Krien in Verhaal | Permalink | Commentaren (0) | Tags: kortverhaal |  Facebook

24-08-10

Kortverhaal Deel 2

 

Paulien boog zich zachtjes naar voren, zodat haar glanzende donkerblonde haren met een gouden schijn van haar schouders af vielen. Haar haar was zo lang dat het tot aan de achterkant van haar knieën kwam. Ik zou nooit het geduld hebben gehad om maar liefst twee jaar niet naar de kapper te gaan. Paulien was een groot, normaal gebouwd meisje van dertien jaar oud met donkere ogen en perfect gevormde lippen. Door haar waren we hier terecht gekomen. “Ik heb het hen nog gevraagd, maar ik mocht niet… Sorry.”, zei ze met pijn in haar stem. En of ze er spijt van had. Het was nu al weer een dag geleden dat ze gedoucht had en hoewel wij er niets van merkten (of roken beter gezegd), vond zij het afschuwelijk. Ik zuchtte. “Paulien, stop daarover. We hebben nu wel belangrijker zaken aan ons hoofd. De poetsvrouw bijvoorbeeld?”, zei ik op mijn beurt met ergernis in mijn schorre stem. Ik had deze nacht niet goed geslapen en dat had zijn uitwerking niet gemist. Kuchend nam ik nog een slok van mijn glas water, dat ondertussen bijna leeg was. Ik hoorde een klik uit de gang komen. Moeder liet de verantwoordelijke van de “Bond Der Poetsvrouwen” uit.

x Krien

 

19:15 Gepost door Krien in Verhaal | Permalink | Commentaren (0) | Tags: kortverhaal |  Facebook

23-08-10

Kortverhaal Deel 1

 

“Er is maar één klein gênant probleempje. Ze gaan blijven zitten…”, fluisterde Paulien geïrriteerd naar ons. Hoe zouden we hier ooit uit kunnen ontsnappen? De nachtmerrie, die begonnen was vanaf het moment dat we besloten hadden om te gaan zingen, was alleen maar erger geworden. Ik bedoel, wat verwachtten ze eigenlijk van ons? Dat we zomaar zouden toehappen en onze onbezorgde jeugd met één vingerknip zouden opgeven? Dat was ik dus écht niet van plan. Wat Paulien erover dacht zou me worst wezen. Waarschijnlijk had ze er al over nagedacht en voor zichzelf en voor ons een besluit gevormd. Ik had zo’n voorgevoel dat ze ons dat besluit zo dadelijk zou meedelen.

x Krien

P.S.: Meer van het verhaal? Laat het me weten!

 

17:08 Gepost door Krien in Verhaal | Permalink | Commentaren (0) | Tags: kortverhaal |  Facebook

17-08-10

Activia Hoep

Beste lezers,

Zoals jullie misschien al wel gehoord hebben, ging op 14 augustus (2010) op het Klein Strand van Oostende het Activia Hoep Wereldrecord door. Nu mogen jullie drie keer raden: ja, ik was erbij!

Het evenement werd in goede banen geleid door tal van Activia-medewerkers, maar ook door een gerechtsdeurwaarder, een presentator, een muziekband Cookies & Cream, en last but not least Evy Gruyaert en Julie Taton, de twee ambassadrices. Van Evy Gruyaert is bekend dat ze zich maar al te graag voor sportieve acties inzet. We kennen haar van onder andere Start to Run.

Om genoeg volk te lokken, had Activia de Nederlandse Karin de Wit  op het podium uitgenodigd. Deze professionele hoelahoepster showde haar kunnen alsof het niets was. Iedereen was onder de indruk. Als je meer over haar te weten wilt komen, surf dan eens naar www.hoopdance.nl. Je ontdekt er hoe je lessen bij haar kan volgen én je kan zelfs een gepersonaliseerde hoelahoep bestellen!

 Karin de Wit

De drie dames, Evy, Julie en Karin, gaven ongeveer om het halfuur instructies en handige tips om te leren hoelahoepen. Als je Evy Gruyaert wilt als je "hoelahoepcoach", bekijk dan zeker het filmpje op http://www.activia.be/activiahoep/index.php/video.html. Zie je liever Julie Taton aan het werk, ga dan naar de Facebook-pagina van Activia Hoep, en bekijk daar de filmpjes. Hier kan je ook terecht voor heel wat foto's en sfeerbeelden.

Meer info over de voorwaarden van het wereldrecord vind je door op deze link te klikken en het filmpje te bekijken: http://www.focus-wtv.tv/programma/focus/wereldrecord-hoela-hoepen. Nog een extra weetje: we hebben het twee keer mogen proberen. Verder heeft de persoon die het wereldrecord van langste hoelahoepper op zijn naam heeft staan, het maar liefst 90 uur volgehouden!

Er waren ook heel wat prijzen te verdienen. De presentator riep driemaal mensen op het podium. Twee keer konden kinderen een spelletje spelen. Als ze wonnen, kregen ze drie kussen van Evy Gruyaert. Maar ook de volwassenen lieten zich niet kennen. Drie koppels moesten het tegen elkaar opnemen in een wedstrijdje dansen on stage. Elk koppel kreeg een Flair-zakje met spulletjes en het winnende paar kreeg een weekendje cadeau. Verder werd er tweemaal een beste hoelahoeper uitgekozen door de camera, die dan ook beloond werd met een weekend.

Vele fotografen liepen tussen de hoelahoepende mensen heen om deze dag vast te leggen. Ook Flair was van de partij. Zij hadden een tentje opgesteld waar je een foto kon laten nemen met zonnebrillen en/of -hoedjes op. Deze foto's zullen verschijnen op www.flair.be. Natuurlijk was er ook een gratis geschenk: een eigen groene Activia-hoelahoep en een Activia Hoep T-shirt. Die laatste was nogal aan de grote kant en doet nu dus dienst als pyjama Stoer. Maar dat was nog niet alles. Bij afloop van dit uniek evenement, kreeg iedere deelnemer een welverdiend Activia-drankje. Keuze uit verschillende smaken: onder andere bosvruchten en aardbei-kiwi. Ik had aardbei-kiwi en vond het best wel lekker en fris.

Actieve bifidus in een flesje

Hoelahoepen is amusant en niet zo moeilijk. En niet te vergeten: het is goed voor de lijn! Het zorgt voor een strakke buik én billen. Wist je dat je na 10 minuten al 100 calorieën verbrand hebt?!?

Dus schaf jezelf een hoelahoep aan en shaken maar!

 

14:10 Gepost door Krien in Sport | Permalink | Commentaren (0) | Tags: activia, hoelahoep, flair |  Facebook