12-07-11

R.I.P. Little Mouse

Hoi lezers!

Vandaag spijtig genoeg zoals Wim Oosterlinck het zou zeggen op Q-Music: "Droevig dierennieuws". Deze ochtend wilde ik de banden van een fiets oppompen. Ik begon mijn tocht naar het fietsenhok en net toen ik de deurklink naar beneden wilde drukken, zag ik het arme schaapje. Het was natuurlijk geen schaap dat daar lag, maar een klein muisje. Ik knielde neer en keek er naar. Er was werkelijk niets beangstigends aan. Ik hoor nu al mensen denken: "Bah, een dode muis! Vast vol maden en helemaal opengereten door roofvogels... Vast een bloedbad!" Wel, die mensen moet ik helaas teleurstellen. Blijkbaar is de biotoop van menig 'Grote Condoradelaar' niet in onze buurt gevestigd. En neen, ik woon ook niet vlak naast Planckendael. Dan die maden. Het muisje ligt er nog niet lang vermoed ik. Het heeft geen schrammetje en er was ook geen spoor te bekennen van een vlieg, maad, worm, wesp, duizendpoot, tropische spin, of enig ander insect of geleedpotig dier.

En by-the-by, alle mensen die bang zijn voor muizen, raad ik aan eens een kijkje te komen nemen. Het beestje is echt enorm adorabel en je hart dat eens van steen werd ten gevolge van het aanschouwen van dit knaagdier, zal nu smelten van medelijden.

R.I.P. Little Mouse

xx Krien

 

 

P.S.: Voor wie wil weten wat er daarna met het muisje gebeurd is: mijn vader heeft het vermoedelijk gevierendeeld toen hij het met een schup wilde oppakken, ook al zegt hij van niet... 

10:19 Gepost door Krien in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: muis, mouse, little, r.i.p. |  Facebook

De commentaren zijn gesloten.