16-07-11

Mmmm... Moelleux...

... au chocolat!

Beste lezers,

Belangrijk hoogtepunt in mijn jong leven: gisteren bereidde ik mijn allereerste moelleux au chocolat. Met behulp van Jeroen Meus weliswaar. Het begon allemaal in Egypte. Zoals jullie wel weten (of niet weten) bestaat er een tv-zender die Vlamingen en Nederlanders voorziet van "het Beste van Vlaanderen en Nederland" wanneer je je in het buitenland bevindt, namelijk BVN. Ik denk wel dat iedereen het ermee eens dat Egypte behoort tot het buitenland. 

In ieder geval, op een bijzonder goede dag verscheen er plots "Zo dadelijk op BVN: Dagelijkse Kost met Jeroen Meus" op het televisiescherm. Naar dit programma had ik in België zelfs nog niet gekeken. De befaamde Jeroen Meus die zogezegd poepsimpele en oerdegelijke maar nog steeds gesofisticeerde en vooral heel erg lekkere gerechtjes maakt in geen tijd. Dat zullen we nog wel eens zien. Ik moet toegeven, dat heb ik toen ook gezien. Het begon al meteen met de titel van de lekkernij van vandaag: "Moelleux van chocolade die altijd lukt". Dat was al voldoende. En dan deze zin: "Uiteraard hebben we chocolade nodig...", al bij de 13e seconde! Ja, ik was verkocht.

Eenmaal thuis van Egypte googelde ik dit receptje. Als een donderslag bij heldere hemel was de inkt van de printer toch wel op zeker!? Maar niets kon me stoppen. Vlug nam ik pen en papier en kribbelde ik het recept over op een blad papier. Dan spurtte ik naar de moeder des huizes toe om alle ingrediënten te checken. Nog 4 eieren en een spuitzak tekort. "Waarom kijk je niet gewoon in dat kookboek?", merkte mijn mama op. Ik draaide mijn hoofd een kwartslag en zag Jeroen Meus me vriendelijk toelachen met een hoop wortels in zijn armen vanop een kookboek met de volgende titel: "Dagelijkse kost".

Eens alle ingrediënten verzameld waren, begon ik er enthousiast aan. Enkel met de spuitzak waren enkele kleine beginnersprobleempjes. Uiteraard verwaarloosbaar. Toen de cakejes uit de oven kwamen zagen ze er best oké uit. Daarna proefde ik en jawel, er liep vloeibare chocolade uit mijn cakeje. Al bij al dus degelijk gelukt, enkel met het rijzen is iets fout gegaan. Conclusie: do try this at home!

Waarschuwing: het is wel een caloriebommetje... Knipogen

xx Krien

12-07-11

R.I.P. Little Mouse

Hoi lezers!

Vandaag spijtig genoeg zoals Wim Oosterlinck het zou zeggen op Q-Music: "Droevig dierennieuws". Deze ochtend wilde ik de banden van een fiets oppompen. Ik begon mijn tocht naar het fietsenhok en net toen ik de deurklink naar beneden wilde drukken, zag ik het arme schaapje. Het was natuurlijk geen schaap dat daar lag, maar een klein muisje. Ik knielde neer en keek er naar. Er was werkelijk niets beangstigends aan. Ik hoor nu al mensen denken: "Bah, een dode muis! Vast vol maden en helemaal opengereten door roofvogels... Vast een bloedbad!" Wel, die mensen moet ik helaas teleurstellen. Blijkbaar is de biotoop van menig 'Grote Condoradelaar' niet in onze buurt gevestigd. En neen, ik woon ook niet vlak naast Planckendael. Dan die maden. Het muisje ligt er nog niet lang vermoed ik. Het heeft geen schrammetje en er was ook geen spoor te bekennen van een vlieg, maad, worm, wesp, duizendpoot, tropische spin, of enig ander insect of geleedpotig dier.

En by-the-by, alle mensen die bang zijn voor muizen, raad ik aan eens een kijkje te komen nemen. Het beestje is echt enorm adorabel en je hart dat eens van steen werd ten gevolge van het aanschouwen van dit knaagdier, zal nu smelten van medelijden.

R.I.P. Little Mouse

xx Krien

 

 

P.S.: Voor wie wil weten wat er daarna met het muisje gebeurd is: mijn vader heeft het vermoedelijk gevierendeeld toen hij het met een schup wilde oppakken, ook al zegt hij van niet... 

10:19 Gepost door Krien in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: muis, mouse, little, r.i.p. |  Facebook