28-08-11

De deur viel met een smak dicht (deel 4)

 Ik rijd veel te snel de weg op en word even later geflitst. Mijn handen klemmen zich rond het stuur van de jeep en ik voel zweet parelen op mijn voorhoofd. Waarom moest ze nu net mij uitkiezen? Ik die nooit een vlieg kwaad doe, zelfs drie keer per dag mijn tanden poets en vrijwilligerswerk doe in het rusthuis in de buurt. Ik vloek en probeer de krop in mijn keel weg te slikken. Ik wacht voor een rood licht en sla dan af naar links, een verlaten bospad in. Na ongeveer honderd meter stop ik bruusk. Een konijntje stuift over de weg. Ik zucht, leg mijn hoofd op het stuur neer en begin te wenen.

08:00 Gepost door Krien in Verhaal | Permalink | Commentaren (0) | Tags: kortverhaal, verhaal |  Facebook

27-08-11

Het plezier van een tweeling

Ah, de geneugten van een tweeling! Dubbel zoveel luiers met dubbel zoveel inhoud, dubbel zoveel gehuil, en twee keer zo weinig slaap. Vaak beginnen twee geliefden niet aan kinderen met de gedachte “Wij willen een tweeling!”. De meesten onder hen zijn dan ook verrast, aangenaam of niet, wanneer ze van de gynaecoloog vernemen dat er niet één, maar twee kleintjes op komst zijn.

147d72005c7575f6.bro

Eens de toekomstige ouders over de eerste schok heen zijn, valt het allemaal wel mee. Je koopt gewoon twee bedjes, twee tutjes, twee knuffels,… Maar je krijgt ook twee keer zoveel geschenken en mag nu zelfs twee namen uitkiezen (ieder kan dan één naam kiezen, dus dat is al ruzie bespaard).

Maar wat nu écht het allerleukste is aan een tweeling, is dat ze een erg speciale band hebben met elkaar. En dat kan ver gaan. Zo zullen ze bijvoorbeeld hun eigen taaltje ontwikkelen, met alle gevolgen van dien. Voor het geval je een tweeling verwacht, is het misschien een goed idee onderstaand filmpje grondig te bestuderen en eventueel proberen te vertalen. Kwestie van later te kunnen meepraten aan tafel.

 

 

xx Krien

17:36 Gepost door Krien in Grappig | Permalink | Commentaren (1) | Tags: baby's, tweeling, praten, tata |  Facebook