27-12-12

Kerstdiner

DSCN6759.JPG

16-07-11

Mmmm... Moelleux...

... au chocolat!

Beste lezers,

Belangrijk hoogtepunt in mijn jong leven: gisteren bereidde ik mijn allereerste moelleux au chocolat. Met behulp van Jeroen Meus weliswaar. Het begon allemaal in Egypte. Zoals jullie wel weten (of niet weten) bestaat er een tv-zender die Vlamingen en Nederlanders voorziet van "het Beste van Vlaanderen en Nederland" wanneer je je in het buitenland bevindt, namelijk BVN. Ik denk wel dat iedereen het ermee eens dat Egypte behoort tot het buitenland. 

In ieder geval, op een bijzonder goede dag verscheen er plots "Zo dadelijk op BVN: Dagelijkse Kost met Jeroen Meus" op het televisiescherm. Naar dit programma had ik in België zelfs nog niet gekeken. De befaamde Jeroen Meus die zogezegd poepsimpele en oerdegelijke maar nog steeds gesofisticeerde en vooral heel erg lekkere gerechtjes maakt in geen tijd. Dat zullen we nog wel eens zien. Ik moet toegeven, dat heb ik toen ook gezien. Het begon al meteen met de titel van de lekkernij van vandaag: "Moelleux van chocolade die altijd lukt". Dat was al voldoende. En dan deze zin: "Uiteraard hebben we chocolade nodig...", al bij de 13e seconde! Ja, ik was verkocht.

Eenmaal thuis van Egypte googelde ik dit receptje. Als een donderslag bij heldere hemel was de inkt van de printer toch wel op zeker!? Maar niets kon me stoppen. Vlug nam ik pen en papier en kribbelde ik het recept over op een blad papier. Dan spurtte ik naar de moeder des huizes toe om alle ingrediënten te checken. Nog 4 eieren en een spuitzak tekort. "Waarom kijk je niet gewoon in dat kookboek?", merkte mijn mama op. Ik draaide mijn hoofd een kwartslag en zag Jeroen Meus me vriendelijk toelachen met een hoop wortels in zijn armen vanop een kookboek met de volgende titel: "Dagelijkse kost".

Eens alle ingrediënten verzameld waren, begon ik er enthousiast aan. Enkel met de spuitzak waren enkele kleine beginnersprobleempjes. Uiteraard verwaarloosbaar. Toen de cakejes uit de oven kwamen zagen ze er best oké uit. Daarna proefde ik en jawel, er liep vloeibare chocolade uit mijn cakeje. Al bij al dus degelijk gelukt, enkel met het rijzen is iets fout gegaan. Conclusie: do try this at home!

Waarschuwing: het is wel een caloriebommetje... Knipogen

xx Krien